Radex


ISO 9001:2015
Środek chemiczny virosol
  • Virosol

Virosol

VIROSOL przeznaczony jest do stosowania w obszarze rolno-weterynaryjnym.

 

Karta charakterystyki środka chemicznego radex - kokcydiosol
Pozwolenie biobójcze Barsan RA
a

 

Kwaśny środek chemiczny   Pieniący środek chemiczny   Myjąco-Dezynfekujący środek chemiczny

 

VIROSOL przeznaczony jest do stosowania w obszarze rolno-weterynaryjnym. VIROSOL jest mieszaniną służącą do dezynfekcji (wykazuje działanie bakterio- i grzybobójcze) pomieszczeń i narzędzi w pieczarkarniach oraz szklarniach poza cyklami produkcyjnymi po usunięciu gleby. W sektorze higieny weterynaryjnej służy do dezynfekcji materiałów i powierzchni mających związek z hodowlą lub transportem zwierząt oraz budynków inwentarskich. W sektorze weterynaryjnym wykazuje działanie: bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze.

 


PRZEZNACZENIE:

W skład VIROSOLU, jako substancje czynne wchodzą: Alkil (C12-16) chlorku dimetylobenzyloamonu (ADBAC/BKC (C12-C16)) [CAS 68424-85-1, WE 270-325-2,
zaw. 327,5 g/kg] oraz glutaral (aldehyd glutarowy) [CAS 111-30-8, WE 203-856-5, zaw. 100 g/kg]. Preparat posiada właściwości:

  • Bakteriobójcze - stężenie 0,25%: czas kontaktu 30 minuty, dla temperatury 10°C (obszar weterynaryjny); stężenie 0,25%: czas kontaktu 5 minut, temperatura 20°C 
  • Grzybobójcze - stężenie 0,25%: czas kontaktu 30 minuty, dla temperatury 10°C (obszar weterynaryjny); stężenie 0,25%: czas kontaktu 15 minut, temperatura 20°C 
  • Wirusobójcze - stężenie 0,75%: czas kontaktu 30 minut, temperatura 10°C (obszar weterynaryjny).


ZASTOSOWANIE:

  • dezynfekcja budynków inwentarskich, środków transportu zwierząt, urządzeń i narzędzi w obszarze weterynarii,
  • dezynfekcja pomieszczeń oraz narzędzi w pieczarkarniach i szklarniach. Dezynfekcja w szklarniach i pieczarkarniach może się odbywać tylko poza cyklami produkcyjnymi po usunięciu gleby,
  • dezynfekcja pustych pomieszczeń w wylęgarniach,
  • dezynfekcja pustych pomieszczeń, hal i magazynów metodą zamgławiania.


SPOSÓB UŻYCIA:

  • Przygotować roztwór roboczy VIROSOLU, w zależności od obszaru dezynfekcji, o stężeniu: 0,25-0,75% wag. rozpuszczając 0,25kg – 0,75kg VIROSOLU w 100 kg (litrach) wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.
  • Przy pomocy systemu pianowego, używając urządzeń do natrysku lub zamgławiania pokryć powierzchnie przeznaczone do dezynfekcji
  • przygotowanym roztworem roboczym. Dostosować czas kontaktu z powierzchnią do stężenia roztworu roboczego, temperatury, rodzaju i obszaru dezynfekcji (patrz wyżej).
  • Po upływie zalecanego czasu kontaktu powierzchnie dokładnie spłukać wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi.


WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE:

 

  • Wygląd:                                                              żółta ciecz o zapachu cytrusowym,
  • Gęstość w temperaturze 20°C:                     1,0 – 1,04 g/cm3,,
  • pH roztworu roboczego:                                 ~ 3,0 – 4,0

 


Powróć na górę Podziel się Kontakt z nami Nasza lokalizacja Strefa klienta Nasza oferta

Przed skorzystaniem z naszej witryny zapoznaj się proszę z zasadami Polityki Prywatności. Dalsze korzystanie z witryny oznacza ich akceptację.