Jodosol
JODOSOL stosuj do codziennego mycia i dezynfekcji, między wstawieniami piskląt oraz do mycia powierzchni.
Zastosowanie:
JODOSOL może być stosowany w zakładach przetwórstwa spożywczego do mycia i dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością, w transporcie weterynaryjnym i w pomieszczeniach, w których znajdują się zwierzęta. Produkt wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze.
Skuteczność produktu:
- W stężeniu 2%, w temperaturze 20°C, czas kontaktu minimum 5 minut wobec bakterii i 15 minut wobec grzybów w zakładach przemysłu spożywczego.
- W stężeniu 0,3%, w temperaturze 10°C, czas kontaktu minimum 30 minut wobec bakterii i grzybów w obszarze transportu weterynaryjnego i w pomieszczeniach,
w których znajdują się zwierzęta. - Produkt jest przeznaczony do nakładania na powierzchnie w postaci piany jak i do stosowania metodą ręczną.
Występuje w opakowaniach: 5 kg kanister
Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu.